Vrijwilliger worden

Vrijwilligers zijn onmisbaar bij Museum Huis Doorn

Museum Huis Doorn kan bestaan dankzij de toegewijde inzet van meer dan 180 vrijwilligers. Samen met hen delen wij kennis over de Eerste Wereldoorlog en vertellen wij het persoonlijke verhaal van de laatste Duitse keizer. Ontdek meer over het vrijwilligerswerk en bekijk de openstaande vrijwilligersvacatures.

Ook scholieren die geïnteresseerd zijn in geschiedenis verwelkomen we graag. Denk mee over hoe we ons mooie museum aantrekkelijker kunnen maken voor de jeugd en wordt jeugdambassadeur van Museum Huis Doorn.

Rondleiders / zaalgidsen

Ben jij een enthousiast verteller? En lijkt het je leuk om bezoekers van Museum Huis Doorn verhalen over dit bijzondere museum te vertellen?  Kom dan ons vrijwilligersteam versterken!

RondleidingJeugdHuisDoorn 1500

Jeugdambassadeur

Museum Huis Doorn heeft sinds vorig jaar een team van gedreven Jeugdambassadeurs. Dat zijn jongeren die als adviseurs het museum op veel gebieden helpen. Iets voor jou?

Rozentuin-vrijwilliger-huis-doorn

Rozentuin

Houd je van tuinieren en werk je graag in de buitenlucht? Kom dan werken in de Auguste Victoria Garten. 

Virtuele tours

Word jij enthousiast van het vertellen van verhalen met behulp van games, tekst, beeld, interactieve video’s en geluidsfrag? Reageer dan op deze vacature!

TS 20220709 HistorischFestival 170

Evenementen vrijwilliger

Ben jij een echte planner en ben je gek op het organiseren van evenementen? Help Huis Doorn om bezoekers een onvergetelijk evenement te laten ervaren.

De vacature die je zocht niet gevonden?

Ontdek de taakgroepen van Museum Huis Doorn

Wist je er binnen Museum Huis Doorn wel dertien taakgroepen zijn? Zo is er voor iedereen een passende taak!

Staat er geen vacature open die bij je past, maar heb je wel interesse om je als vrijwilliger aan te sluiten bij één van de taakgroepen? Ook als er geen vrijwilligersvacature open staat, kun je het contactformulier invullen. We nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ben je op zoek naar inspiratie? Beluister dan de podcast van vrijwilliger Rob Leenheer.

Direct aanmelden

Ben je enthousiast en wil je vrijwilliger worden bij Museum Huis Doorn? Vul dan via onderstaande knop het aanmeldformulier in. Hierop kun je aangeven welke taakgroep je voorkeur heeft. Een oriënterend gesprek over de mogelijkheden is uiteraard ook mogelijk. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

"Bezoekers rondleiden is leuk, leerzaam en het geeft veel energie!"

Rob Leenheer

Rondleider

"Na mijn leuke stage ben ik gebleven, het is fantastisch om huidige en nieuwe generaties op een creatieve en moderne manier kennis te laten maken met onze interessante geschiedenis. Zo maak ik de verhalen graag visueel en aantrekkelijk via social media."

Jaël Buteijn

Social media

"Leerlingen iets bijbrengen wat in de lesstof niet te vatten is, maakt dit werk heel interessant"

Charlotte Pril

Educatie

MUSEUM HUIS DOORN maakt wereldgeschiedenis persoonlijk

Tickets

Plan je bezoek

Bezoek ons online