Kenniscentrum Huis doorn en de Eerste wereldoorlog

Gevestigd in het poortgebouw van Museum Huis Doorn

Museum Huis Doorn is Canon museum voor het venster Eerste Wereldoorlog en beschikt over een grote collectie die beschikbaar is voor geïnteresseerden. De collectie bestaat uit ruim 2.000 bijzondere boeken, geïllustreerde tijdschriften, foto's en documenten. Het kenniscentrum biedt verder plaats aan de historische bibliotheek van de laatste Duitse keizer Wilhelm II en de Eerste Wereldoorlog bibliotheek van Museum Huis Doorn. Er zijn twee studiezalen beschikbaar voor onderzoek. Deze zijn beschikbaar voor iedereen die meer over de Eerste Wereldoorlog wil weten.

Bekijk de collectie

De collectie van Huis Doorn kun je hier bekijken. Net als collecties van 190 musea en andere cultuurinstellingen. In totaal zo'n 7 miljoen objecten, allemaal doorzoekbaar in één website.

Bibliotheek

Museum Huis Doorn beschikt over een zeer uitgebreide boekencollectie over de periode 1914-1918. Zoek welke boeken er zijn in de digitale bibliotheek of maak een afspraak om de boeken in te zien.

Fotocollectie

De beeldbank van Museum Huis Doorn bevat ruim 12.000 foto's. In de digitale beeldbank kun je zoeken  naar foto's in de collectie van de voormalige Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941).

De dodendraad´ een elektrische grensversperring van 332 km lang op de grens tussen België en Nederland.

Documentatie

Bekijk historische krantenartikelen en 

Luchtoorlog

Lees meer over de Luchtoorlog tussen 1914 en 1918.

Achtergronden WOI

Lees meer over de verwoestende en ingrijpende Eerste Wereldoorlog

Bezoek het kenniscentrum

Het kenniscentrum beschikt over twee studiezalen waar iedereen die meer over de Eerste Wereldoorlog wil weten, terecht kan voor onderzoek. Dat kan op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Wel graag uiterlijk twee dagen van te voren aanmelden.

Museum Huis Doorn maakt wereldgeschiedenis persoonlijk

Tickets

Zien en doen

Bezoek ons online