Kenniscentrum en collectie

Leer meer over de unieke collectie en de Eerste Wereldoorlog

Kenniscentrum Eerste Wereldoorlog

Museum Huis Doorn is Canon museum voor het venster Eerste Wereldoorlog en beschikt over een grote collectie die beschikbaar is voor geïnteresseerden. De collectie bestaat uit ruim 2.000 bijzondere boeken, geïllustreerde tijdschriften, foto's en documenten. Het kenniscentrum biedt verder plaats aan de historische bibliotheek van de laatste Duitse keizer Wilhelm II en de Eerste Wereldoorlog bibliotheek van Museum Huis Doorn. Er zijn twee studiezalen beschikbaar voor onderzoek. Deze zijn beschikbaar voor iedereen die meer over de Eerste Wereldoorlog wil weten.

Collectie

Huis Doorn herbergt de grootste collectie Duitse kunst en toegepaste kunst buiten Duitsland: meer dan 30.000 objecten. Een deel daarvan is te zien in Huis Doorn, een ander deel ligt in depot. De enorme collectie omvat veel zilver en porselein, schilderijen en meubels uit de zeventiende en achttiende eeuw, en laat je de verschillende stadia van de barok zien. De collectie van Huis Doorn kun je hier bekijken. Net als collecties van 190 musea en andere cultuurinstellingen. In totaal zo'n 7 miljoen objecten, allemaal doorzoekbaar in één website.

Luchtoorlog

Lees meer over de Luchtoorlog tussen 1914 en 1918.

Achtergronden WOI

Lees meer over de verwoestende en ingrijpende Eerste Wereldoorlog

Fotocollectie

Huis Doorn beschikt over een grote fotocollectie.

Bezoek het kenniscentrum

Het kenniscentrum beschikt over twee studiezalen waar iedereen die meer over de Eerste Wereldoorlog wil weten, terecht kan voor onderzoek. Dat kan op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Wel graag uiterlijk twee dagen van te voren aanmelden.

Museum Huis Doorn maakt wereldgeschiedenis persoonlijk

Tickets

Plan je bezoek

Bezoek ons online