Van kindertours tot speurtocht!

Ontdek wat er te beleven is voor kinderen

Senta Doeboek DEF juli 2023 1

Familierondleiding en doe-boek

Op iedere dinsdag in augustus is er om 14.00 uur een speciale familierondleiding. 

Tijdens deze rondleiding van een uur ontdek je van alles over de beroemde bewoner van Huis Doorn en de dieren in het huis! Wist je bijvoorbeeld dat de ex-keizer Wilhelm II een teckel had die Senta heette?

Kinderen krijgen een doeboek, waarin Senta ze meeneemt door het huis van haar baasje. In het doeboek vind je raadsels, een speurtocht, kleurplaten en ansichtkaarten die de kinderen kunnen inkleuren. Het doeboek krijg je samen met een doosje kleurpotloden bij de balie in het Huis. Ook voor de kinderen die niet meegaan met de familierondleiding is er een doeboek beschikbaar.

Komen jullie op tijd? Het is namelijk nog even lopen van de kassa naar het huis.

Kinder audiotour

Senta, het hondje van keizer Wilhelm neemt de kinderen mee door het huis en ze bekijken het vanuit zijn ogen. Wie was Senta's beroemde baasje en waarom was hij hier in Nederland? De kinderaudiotour is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, maar is ook voor jongere kinderen leuk om te volgen. De audiotour is gratis bij de balie in het huis te downloaden en te beluisteren vanaf je telefoon of tablet.

Parkspeurtocht

Tijdens de openingstijden van het museum, kunnen kinderen met hun (groot)ouders de familiespeurtocht door het park en de keuken van het Huis volgen om 'Het geheim van de Keizer' te ontrafelen. Deze speurtocht duurt circa 1 uur. Kosten € 3,50 per kind inclusief een prijsje voor de slimmeriken die het geheim ontrafelen. De speurtocht is te koop bij de kassa in het poortgebouw. Voor meer informatie, zie familiespeurtochten.nl De speurtocht is een initiatief in samenwerking met Rabobank Rijn en Heuvelrug.

MUSEUM Huis DOORN MAKES WORLD HISTORY PERSONAl

Tickets

Zien en doen

Bezoek ons online