Praktische informatie

Hieronder vind je meer informatie over parkeren, toegankelijkheid, arrangementen en horecavoorzieningen.

Parkeren

Route

Je vindt Museum Huis Doorn aan de Langbroekerweg 10 in Doorn.

Met de auto

Voer in het navigatiesysteem Langbroekerweg 8 in, in plaats van nummer 10. Vanaf A12 Arnhem: Afslag Maarsbergen/Leersum. Richting Doorn/Leersum, bij rotonde Leersum rechts richting Doorn. Bij verkeerslichten in Doorn links af Langbroekerweg. Vanaf A12 Utrecht: Afslag Maarn/Doorn. Richting Doorn. Bij verkeerslichten in Doorn rechtdoor Langbroekerweg. Routebeschrijving via Google Maps

Openbaar vervoer

Neem vanaf station Driebergen-Zeist buslijn U-OV bus 56 richting Wijk bij Duurstede en stap uit bij bushalte Huis Doorn. Of neem buslijn 50 vanuit Utrecht richting Wageningen en stap uit bij bushalte Doorn centrum. Loop naar de kruising en sla rechtsaf de Langbroekerweg in, na ongeveer 250 meter ligt Huis Doorn aan je rechterhand. 

Parkeren

Parkeren kan als museumbezoeker gratis op het parkeerterrein aan de Langbroekerweg naast het Poortgebouw. Een deel van het parkeerterrein is afgesloten met een slagboom en gereserveerd voor bezoekers van het museum en het tentoonstellingspaviljoen. Bij aankoop van een toegangsbewijs of registratie van je Museumkaart ontvang je bij de kassa in het Poortgebouw een gratis uitrijmunt. Wil je uitsluitend het park bezoeken? Koop dan een uitrijmunt bij de kassa voor € 5,00 of parkeer in de buitenring van de parkeerplaats waar een parkeerschijf verplicht is.

Scroll naar onder voor meer informatie

Winkel 1920

Museumwinkel

Boeken en leuke souvenirs

De museumwinkel is gevestigd in het souterrain van het Huis en biedt een groot assortiment artikelen gerelateerd aan Huis Doorn en haar beroemde bewoner, Keizer Wilhelm II, en aan Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het assortiment bestaat uit boeken in Nederlands, Engels en Duits, ansichtkaarten, servetten, glaswerk, porselein en vele andere leuke souvenirs. 

Webshop

Je kunt ook enkele artikelen online bestellen via onze webshop. Die worden binnen enkele dagen dan per post thuisbezorgd.

Hal met trap in Museum Huis Doorn

Toegankelijkheid

Het tentoonstellingspaviljoen, het park, de rozentuin en de Oranjerie zijn voor iedereen toegankelijk.

Museum Huis Doorn heeft een authentieke indeling en inrichting, zonder vitrines en zonder personenlift. Hierdoor is het Huis helaas niet toegankelijk voor kinderwagens, wandelwagens, rolstoelen, rollators en huisdieren m.u.v. hulphonden. In het Huis is een garderobe aanwezig, het is om beveiligingsredenen verplicht om jassen, paraplu’s en tassen daar achter te laten. Er zijn kluisjes beschikbaar. Wil je weten hoe het museum er van binnen uitziet? Neem via de virtuele rondleiding een kijkje in het huis.

Rondleiding op TV

Voor bezoekers die  slecht ter been zijn, geen trappen kunnen lopen of rolstoel afhankelijk zijn hebben we een alternatief in de vorm van een opgenomen rondleiding. Deze opname duurt ongeveer drie kwartier. Meld je bij de balie in het Huis daar helpen ze je verder.

Brasserie de Oranjerie

Geniet na je museumbezoek van een kopje koffie of een lunch.

Arrangementen en zaalverhuur

Maatwerk arrangementen en/of vergaderen op een bijzondere locatie.

Voorwaarden

Voorwaarden die van toepassing zijn bij het bezoek aan het museum en/of het raadplegen van onze website.

Museum Huis Doorn maakt wereldgeschiedenis persoonlijk

Tickets

Plan je bezoek

Bezoek ons online