Landgoed huis doorn

Het landgoed was voor het keizerspaar van doorslaggevende betekenis bij de aankoop van het Huis. Het bood de ex-keizer niet alleen privacy en bewegingsvrijheid, maar ook nuttige lichaamsbeweging.

Rozentuin

De keizer had niet alleen een levendige belangstelling voor tuinieren, maar hield ook van het zelf verrichten van boswerkzaamheden. Hij laat het park voortdurend verfraaien, met onder andere twee rozentuinen en een pinetum. Het werd zijn grote trots.

Auguste Victoria Garten

Een van de vroegere rozentuinen is geheel in ere hersteld: de Auguste Victoria Garten. De tuin is vernoemd naar de eerste vrouw van Wilhelm II. De rozentuin is gratis te bezoeken. De tuin bevat veel verschillende soorten rozen en ook prachtige rhododendrons. Wil je een voorproefje van de mooie bloemenpracht, bekijk dan alvast een overzicht van de soorten:
- Soorten rozen
- Soorten rhododendrons

Parkaudiotour

Met de parkaudiotour kun je een wandeling maken over het landgoed van Huis Doorn. De audiotour geeft achtergrondinformatie over de eeuwenoude geschiedenis van het park. De wandeling duurt een uur en geeft informatie over de historische gelaagdheid en de verschillende deeltuinen van ex-keizer Wilhelm II.

De parkaudiotour kun je hier gratis downloaden op je mobiel of via de QR code bij de kassa van Museum Huis Doorn. Neem oortjes of een koptelefoon mee!

MUSEUM Huis DOORN MAakt wereldgeschiedenis persoonlijk

Tickets

Plan je bezoek

Bezoek ons online