Campagnebeeld DNC met titel   Studio Polat
Grootlogo TafelvanVijf 0000

Theatervoorstelling 'De Nederlandsche Cocaïnefabriek'

28, 29 oktober, 5,11, 12 november

Tafel van Vijf Muziektheater en Museum Huis Doorn presenteren
‘De Nederlandsche Cocaïnefabriek’, een programma bestaande uit een interactieve expositie en een gamevoorstelling met live muziek. 

Onbekende bladzij uit de Nederlandse geschiedenis
De voorstelling gaat over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens WOI. En is vrij gebaseerd op het boek ‘De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek’ van Conny Braam.

Het boek gaat over Lucien, een handelaar in medicinale cocaïne tijdens de Eerste Wereldoorlog en hoe zijn rol symbool staat voor vele anderen die vandaag de dag in de farmaceutische en drugsindustrie werken.

Interactieve theatervoorstelling
Ga mee terug in de tijd met handelsreiziger Lucien en ervaar jouw eigen dilemma’s als er keuzes moeten worden gemaakt over de verkoop van medicinale pijnstilling aan de gewonde soldaten. Want iedere keuze heeft consequenties. Hoe ga jij hiermee om? Welke handelsgeest drijft mensen voort? Door het interactieve spel en de opzwepende live muziek wordt het verleden herkenbaar en invoelbaar.

Programma
Het programma start met de pop-up expo van Museum Huis Doorn, waar het publiek in teams doorheen gaat en vragen en dilemma’s krijgt voorgeschoteld. Aansluitend volgt de gamevoorstelling met live muziek. Het gehele programma duurt hier circa 95 minuten.

Trailer
Bekijk hier de trailer: Trailer De Nederlandsche Cocaïnefabriek - YouTube

Data en aanvangstijden
zaterdag 28 okt., 12.30 en 14.30 uur
zondag 29 okt., 12.30 en 14.30 uur
zondag 5 nov., 12.30 en 14.30 uur
zaterdag 11 nov., 15.00 en 19.30 uur
zondag 12 nov, 12.30 en 14.30 uur

Tickets
Reserveer hier je tickets (€20,-)

Bij aankoop van een ticket ontvang je een vrijkaartje van het museum, te verzilveren in november/december 2023. 

TS 20180712 HuisDoorn Vertrekken 42

Collegetour, twee lezingen

In het najaar organiseert Museum Huis Doorn twee lezingen. ´De handelsreiziger van de Nederlandse Cocaïnefabriek´ door Conny Braam en ´Porselein in Huis Doorn´ door Thera Coppens.

20230825 111923

Familierondleiding

Senta, de teckel van de keizer, staat centraal in deze rondleiding. Welke avonturen beleefde Senta? Vul het Senta Doeboek in en als je alle vragen goed hebt krijg je een prijsje.

Rondleiding 'Van keizer tot kamergeleerde'

Duik tijdens de Maand van de Geschiedenis in het persoonlijke verhaal van ex-keizer Wilhelm II en ga mee met de speciale rondleiding. Wat had een gevallen keizer nog in te brengen op het wereldtoneel op het gebied van wetenschap en techniek?