TS 20231109 CocaineFabriek HuD 275
Grootlogo TafelvanVijf 0000

Reprise muziektheatervoorstelling 'De Nederlandsche Cocaïnefabriek' (14+)

23 en 24 november

Tafel van Vijf Muziektheater en Museum Huis Doorn presenteren
‘De Nederlandsche Cocaïnefabriek’, een programma bestaande uit een interactieve expositie en een gamevoorstelling met live muziek. 

Onbekende bladzij uit de Nederlandse geschiedenis
De voorstelling gaat over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens WOI. En is vrij gebaseerd op het boek ‘De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek’ van Conny Braam.

Het boek gaat over Lucien, een handelaar in medicinale cocaïne tijdens de Eerste Wereldoorlog en hoe zijn rol symbool staat voor vele anderen die vandaag de dag in de farmaceutische en drugsindustrie werken.

Interactieve muziektheatervoorstelling

Ga mee terug in de tijd met handelsreiziger Lucien en ervaar jouw eigen dilemma’s als er keuzes moeten worden gemaakt over de verkoop van medicinale pijnstilling aan de gewonde soldaten. Want iedere keuze heeft consequenties. Hoe ga jij hiermee om? Welke handelsgeest drijft mensen voort? Door het interactieve spel en de opzwepende live muziek wordt het verleden herkenbaar en invoelbaar.

Programma

Het programma start met de pop-up expo van Museum Huis Doorn, waar het publiek in teams doorheen gaat en vragen en dilemma’s krijgt voorgeschoteld. Aansluitend volgt de gamevoorstelling met live muziek. Het gehele programma duurt hier circa 95 minuten.

Trailer

Bekijk hier de trailer: Trailer De Nederlandsche Cocaïnefabriek - YouTube

Data en aanvangstijden

zaterdag 23 nov., 15.00 uur
zondag 24 nov, 19.30 uur

Tickets

Reserveer hier je tickets

20230825 111923

Familierondleidingen in de meivakantie

Ontdek vanalles over de beroemde bewoner van Huis Doorn en de dieren in het huis! Wist je dat ex-keizer Wilhelm II een teckel had die Senta heette? Tijdens de voorjaarsvakantie laat Senta zich van haar beste kant zien. Op 25 en 30 en 2 en 9 mei zijn er familierondleidingen gepland. Om 13.00 uur gaat de rondleiding van start.