TS 20231109 CocaineFabriek HuD 275
Grootlogo TafelvanVijf 0000

Reprise muziektheatervoorstelling 'De Nederlandsche Cocaïnefabriek' (14+)

23 en 24 november

Tafel van Vijf Muziektheater en Museum Huis Doorn presenteren
‘De Nederlandsche Cocaïnefabriek’, een programma bestaande uit een interactieve expositie en een gamevoorstelling met live muziek. 

Na lovende kritieken en geweldige recensies in de media presenteren Tafel van Vijf Muziektheater en Museum Huis Doorn komend najaar de reprise van ‘De Nederlandsche Cocaïnefabriek’, Een programma bestaande uit een interactieve expositie en een gamevoorstelling met live muziek over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens WOI.

Gustav Borreman heeft met zijn rol in De Nederlandsche Cocaïnefabriek (14+) de Zilveren Krekel 2024 in de categorie ‘meest indrukwekkende prestatie in een jeugdtheaterproductie’ gewonnen!

Eerste Wereldoorlog

Medicijnbuisjes, doktersjassen en een gevaarlijk wit goedje. In muziektheatervoorstelling De Nederlandsche Cocaïnefabriek volgen we handelsreiziger Lucien, die legale, medicinale cocaïne aan de man brengt tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Het stuk is een interactieve expositie en muzikale gamevoorstelling in één, en werd losjes gebaseerd op het boek van Conny Braam.

Programma

Het programma start met de pop-up expo van Museum Huis Doorn, waar het publiek in teams doorheen gaat en vragen en dilemma’s krijgt voorgeschoteld. Aansluitend volgt de gamevoorstelling met live muziek. Een programma over dilemma’s, keuzes en consequenties in een verhaal dat zich afspeelt in het verleden, maar zijn weerslag heeft in het heden. Het gehele programma duurt circa 105 minuten.

Gamevoorstelling met live muziek

Ga mee terug in de tijd met handelsreiziger Lucien en maak je eigen keuzes in tijden van crisis en oorlog. Maar iedere keuze heeft consequenties. Welke handelsgeest drijft jou voort? Door het interactieve spel en de opzwepende live muziek wordt het verleden herkenbaar en invoelbaar.

Het programma is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

Trailer

Bekijk hier de trailer: Trailer De Nederlandsche Cocaïnefabriek - YouTube

Data en aanvangstijden

zaterdag 23 nov., 19.30 uur
zondag 24 nov, 15.00 uur

Tickets

Reserveer hier je tickets

Munster 1

Regierungspräsident van de regio Münster in Duitsland bezoekt Museum Huis Doorn

Hij werd begeleid door Jacco Pekelder, hoogleraar Nieuwere en Nieuwste Geschiedenis van Nederland aan de Universität Münster.

Duitse geschiedenis in Nederland
De belangstelling van Bothe ging uit naar de geschiedenis van de laatste Duitse keizer Wilhelm II en zijn verblijf als balling in Doorn (1920-1941). Ook de rol van Museum Huis Doorn in het hedendaagse museale bestel en de positie die het museum inneemt in actuele debatten rondom thema’s als kolonialisme, vluchtelingen en oorlog en vrede hadden zijn belangstelling.

Museum Huis Doorn bekleedt een bijzondere plaats in de Duitse geschiedenis door de bewoning van Wilhelm II die het einde markeert van Duitsland als keizerrijk. De stad Münster op haar beurt neemt een belangrijke plaats in in de Nederlandse geschiedenis, door o.a. de Vrede van Münster in 1648 die een einde maakte aan de 80-jarige oorlog.

Onderwerpen die tijdens de rondleiding aan de orde kwamen waren de relatie van de Duitse keizer en het Nederlandse koningshuis en de daaruit voortkomende verbondenheid met Duitse partnerorganisaties. Ook was de gezamenlijke wens tot samenwerking onderwerp van gesprek.