museum-huis-doorn-vogelvlucht

openingstijden en tickets

Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 - 17.00 uur
op zon- en feestdagen van 13.00 - 17.00 uur

N.B. woensdag 17 juli zijn uitsluitend combitickets beschikbaar i.v.m. het zomerfeest.

Koop je tickets online of aan de kassa van Museum Huis Doorn. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn er ongeveer elke 20 minuten rondleidingen. Je kunt het Huis dan alleen met een rondleiding van ca. 60 minuten bezichtigen. De laatste rondleiding start om 16.00 uur. De kassa sluit om 16.30 uur. Ga altijd langs de kassa in het poortgebouw, ook als je een museumkaart of e-ticket hebt, je krijgt daar je toegangsbewijs.

Het tentoonstellingspaviljoen (met actuele exposities en de vaste tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog) is te bezoeken zonder rondleiding van 12.00 uur tot 17.30 uur. Voor de Special tour Personeelsvertrekken of de Topstukken-tour is online reserveren verplicht en gelden speciale toegangsprijzen en bezoektijden.

Op zondagen kun je op eigen gelegenheid het Huis bekijken en zijn er geen rondleidingen. Er is op deze dagen ook een audiotour beschikbaar die via je eigen smartphone met een QR code start. Wij adviseren om oortjes of koptelefoon mee te nemen! Deze audiotour is ook doordeweeks beschikbaar in verschillende talen voor buitenlandse gasten. Je loopt dan wel met een groep mee.

Als je het Huis komt bezichtigen, dan vragen we je jassen en tassen (in een kluisje) op te bergen in de garderobe. Dit ter bescherming van de collectie, waar je dicht langs loopt.

We zijn alle feestdagen geopend, behalve op Koningsdag, 1e Kerstdag , oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag.

Toegangsprijzen

Volwassenen

Bezoek huis

€ 12,-

Bezoek Paviljoen

 €   8,-

Combi huis & Paviljoen

€ 15,-

Museumkaart & Vriendenloterij VIP 

Gratis

Vrienden van MHD 

Gratis

Kinderen 4 tot 18 jaar

Bezoek huis

€ 6,50

Bezoek Paviljoen

€    4,-

Combi huis & Paviljoen

€    8,-

Kinderen tot 4 jaar 

Gratis

CJP

Bezoek huis

€   8,-

Bezoek Paviljoen

€   5,-

Combi huis & Paviljoen

€ 12,-

Prijzen Special tour Dienstvertrekken

Volwassenen € 17,50, kinderen van 4 tot 18 jaar € 8,00.  Museumkaart is voor deze special tour niet geldig. Online reserveren is voor deze tour verplicht, reserveer je ticket.

Neem je e-ticket of Museumkaart mee

Start het bezoek altijd bij de de kassa in het poortgebouw, ook als je met een museumkaart of e-tickets komt. Daar worden de e-tickets gescand en ontvang je een entreeticket. Je kunt je e-ticket ook op je telefoon laten scannen. Heb je een Museumkaart of een Vriendenloterij VIP kaart? Neem deze dan mee. Een kopie van je kaart is helaas niet geldig. Restitutie van aangekochte tickets is niet mogelijk.

Onbeperkt gratis toegang voor vrienden

Word Vriend van het Museum Huis Doorn en krijg gratis en onbeperkt toegang tot het museum, ontvang uitnodigingen voor exclusieve activiteiten en korting in de museumwinkel.

Duits en Engelstalige rondleidingen

Van dinsdag t/m zaterdag is er om 11.30 en om 13.30 uur  een Duitstalige rondleiding. Engelstalige rondleidingen worden alleen op aanvraag verzorgd voor groepen vanaf zes personen. 

Openingstijden park Huis Doorn

Wil je wandelen door de mooie natuur in het park van Huis Doorn? De wandelpaden en tuinen van landgoed Huis Doorn zijn het gehele jaar van 7.00 uur tot 19.00 uur vrij toegankelijk. Vanwege de beveiliging van de historische collectie, de kunstcollectie en het onderhoud van het park is het park vóór 7.00 uur en na 19.00 uur gesloten voor publiek.

Delen van het park zijn tijdelijk afgesloten in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf (de eigenaar van het park). Er is onderzoek gedaan naar boomveiligheid, omdat de gezondheid van meerdere bomen achteruit is gegaan. Hieruit bleek dat meerdere bomen een veiligheidsrisico vormen. Op korte termijn zal er worden gesnoeid. Ook het kappen van meerdere bomen is noodzakelijk vanwege de veiligheidsrisico’s.

MUSEUM Huis DOORN MAakt wereldgeschiedenis persoonlijk

Tickets

Plan je bezoek

Bezoek ons online