Speurtocht

Heel 2023

Ontdek het geheim van de keizer! Tijdens de speurtocht over het landgoed van Huis Doorn kom je van alles te weten over het leven van een keizer.

Wat is er leuker dan een mooie en ook nog leerzame ontdekkingstocht door het prachtige park en de keuken van Huis Doorn te ondernemen?
''Het geheim van de keizer'' is een speurtocht met leuke vragen en een prijsje voor de slimmerik die het geheim weet te ontrafelen. De speurtocht duurt circa 1 uur en is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 9 jaar, maar kan door de hele familie gevolgd worden!

De speurtocht is voor € 3,50 verkrijgbaar bij de kassa in het Poortgebouw. Je kunt meedoen aan de speurtocht van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De speurtocht is een initiatief in samenwerking met Rabobank Utrechtse Heuvelrug.

Inrichting nieuw tentoonstellingsgebouw Museum Huis Doorn stap dichterbij

Mooi nieuws voor Museum Huis Doorn! De VriendenLoterij verraste het museum in Doorn met een cheque van 350.000 euro. Hiermee is de realisatie van tentoonstellingen in het onlangs gerestaureerde Dienstengebouw een grote stap dichterbij gekomen. Mede dankzij deze toezegging kan dit pand een publieke bestemming krijgen en ingericht worden voor exposities en ontvangsten.

"Fantastisch dat we dit bedrag hebben mogen ontvangen. Ik kijk ernaar uit om de eerste tentoonstelling in het nieuwe Dienstenpand te openen. Hiermee kan een expositiegebouw en daarmee ook toereikende ruimten voor educatie worden ingericht", aldus Herman Sietsma directeur-bestuurder van het museum.