De Nederlandsche Cocaïnefabriek

Reprise 2024

Na lovende kritieken en geweldige recensies in de media presenteren Tafel van Vijf Muziektheater en Museum Huis Doorn komend najaar de reprise van ‘De Nederlandsche Cocaïnefabriek’, Een programma bestaande uit een interactieve expositie en een gamevoorstelling met live muziek over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens WOI.

Gustav Borreman heeft met zijn rol in De Nederlandsche Cocaïnefabriek (14+) de Zilveren Krekel 2024 in de categorie ‘meest indrukwekkende prestatie in een jeugdtheaterproductie’ gewonnen!

Eerste Wereldoorlog

Medicijnbuisjes, doktersjassen en een gevaarlijk wit goedje. In muziektheatervoorstelling De Nederlandsche Cocaïnefabriek volgen we handelsreiziger Lucien, die legale, medicinale cocaïne aan de man brengt tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Het stuk is een interactieve expositie en muzikale gamevoorstelling in één, en werd losjes gebaseerd op het boek van Conny Braam.

Programma

Het programma start met de pop-up expo van Museum Huis Doorn, waar het publiek in teams doorheen gaat en vragen en dilemma’s krijgt voorgeschoteld. Aansluitend volgt de gamevoorstelling met live muziek. Een programma over dilemma’s, keuzes en consequenties in een verhaal dat zich afspeelt in het verleden, maar zijn weerslag heeft in het heden. Het gehele programma duurt circa 105 minuten.

Game voorstelling met live muziek

Ga mee terug in de tijd met handelsreiziger Lucien en maak je eigen keuzes in tijden van crisis en oorlog. Maar iedere keuze heeft consequenties. Welke handelsgeest drijft jou voort? Door het interactieve spel en de opzwepende live muziek wordt het verleden herkenbaar en invoelbaar.

Het programma is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar..

Theater-de-Nederlandse-Cocaïnefabriek-Huis-Doorn
DNC reprise Beeld 4921   Tv5
Bekijk trailer
Reageerbuisjes voor het spel 965x1285 1

Informatie voor scholen

PROGRAMMA
- Voorbereidende les a.d.h.v. digitaal lesmateriaal (na de zomervakantie beschikbaar)
- Rondleiding door Huis Doorn
- Educatieve rondgang in spelvorm door de pop-up expo van Museum Huis Doorn
- Gamevoorstelling 'De Nederlandsche Cocaïnefabriek'
- Nagesprek met de cast met veel ruimte voor inbreng van de leerlingen

SPEELDATA
21 en 22 november en 26, 27 en 28 november. Het programma duurt circa 150 minuten.

LEEFTIJD
Het programma is geschikt voor het voortgezet onderwijs, alle schoolniveaus vanaf leerjaar 2.

MUSEUM Huis DOORN MAakt wereldgeschiedenis persoonlijk

Tickets

Plan je bezoek

Bezoek ons online