Rondleiders / zaalgidsen

Op dit moment zijn er voldoende rondleiders en dus geen vacatures voor nieuwe rondleiders! 

Enthousiast verteller

Ben jij een enthousiast verteller? En lijkt het je leuk om bezoekers van Museum Huis Doorn verhalen over dit bijzondere museum te vertellen? Verhalen die schuilgaan achter de rijke interieurs: van de verwoestende Eerste Wereldoorlog tot de ballingschap van de laatste Duitse keizer in Nederland?  Kom dan ons vrijwilligersteam versterken!

Afwisselend takenpakket

Bezoekers aan Huis Doorn kunnen meerdere locaties bezoeken. En op al deze plekken staan rondleiders / zaalgidsen klaar om onze gasten te ontvangen.

Rondleiders /zaalgidsen hebben een afwisselend takenpakket. In het Huis vertel je hoe het leven van de laatste keizer van Duitsland eruit zag tijdens zijn jaren in Doorn, wat er te zien is in het huis en hoe de huishouding was georganiseerd.

In het Paviljoen draait het om het verhaal van de Eerste Wereldoorlog en vooral wat er in die jaren in ons eigen land speelde. Want ondanks onze neutraliteit heeft de oorlog wel degelijk heel veel impact gehad. In het Paviljoen zijn bovendien ook de lopende tentoonstellingen te vinden.

We bieden dus een afwisselend en divers takenpakket waarin je zowel als rondleider fungeert als als zaalgids.

Als rondleiders / zaalgids....

  • Ben je gastvrij, representatief en service gericht.
  • Beheers je in ieder geval de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré.
  • Ben je communicatief sterk en collegiaal.
  • Ben je minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar waaronder ook het weekend.
  • Heb je affiniteit met (kunst)geschiedenis.
  • Kun je goed omgaan met heterogene groepen bezoekers
  • Heb je een goede lichamelijke conditie.
Aanmelden als vrijwilliger

Via de aanmeldknop geef je je gegevens aan ons door. Wij nemen dan contact op en laten snel weten of er op dit moment vacatures zijn in de vrijwilligersorganisatie. Als dat niet het geval is kunnen we je op een wachtlijst plaatsen en benaderen we je zodra er weer mensen nodig zijn.

MUSEUM Huis DOORN MAakt wereldgeschiedenis persoonlijk

Tickets

Plan je bezoek

Bezoek ons online