Collectiebeheer

Ben jij een opgeruimd type.....

Is jouw besteklade altijd spic en span, ben je begiftigd met de fijne kunst van het borduren of zie jij een spinnenweb vanaf een kilometer afstand? Opgeruimde types als jij zien we graag, bij het team Collectiebeheer. Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat het huis en de collectie altijd op hun best getoond kunnen worden: zij stoffen, zuigen, poetsen zilver, onderhouden het antieke textiel en plegen andere kleine onderhoudswerkzaamheden.

Werkzaamheden in het depot

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om mee te werken aan housekeeping-projecten in het depot van Huis Doorn, waarbij we collectiestukken monitoren op schade en ongedierte, de depotcollectie per deelcollectie reinigen en objecten opnieuw verpakken of transportklaar maken als uitgaand bruikleen.

Als vrijwilliger collectiebeheer

  • Heb je affiniteit met collectiebeheer.
  • Ben je in goede lichamelijke conditie.
  • Ben je bereid kennis op te doen op het gebied van collectiebehoud- en beheer.
  • Vind je het leuk om in groepsverband te werken.
  • Ben je flexibel en initiatiefrijk.
  • Heb je gevoel voor het handelen met kwetsbare en waardevolle collectie.
  • Ben je beschikbaar op maandagen voor de werkzaamheden in het Huis en/of dinsdagen en woensdagen voor de werkzaamheden in het depot. Je bent in ieder geval 1 dagdeel per week beschikbaar.
Aanmelden als vrijwilliger

Via de aanmeldknop geef je je gegevens aan ons door. Wij nemen dan contact op en laten z.s.m. weten of er op dit moment vacatures zijn in de vrijwilligersorganisatie. Indien dat niet het geval is kunnen we je op een wachtlijst plaatsen en benaderen we je zodra er weer mensen nodig zijn.

MUSEUM Huis DOORN MAakt wereldgeschiedenis persoonlijk

Tickets

Plan je bezoek

Bezoek ons online