Schermafbeelding 2024 06 08 100403

Late Summer Fair Huis Doorn

26 t/m 29 september

KerstFair Huis Doorn gaat over in Late Summer Fair. 'Same place, Different time!' Even geen storm, regen of sneeuw maar heerlijk nazomeren van 26 t/m 29 september 2024 op Landgoed Huis Doorn.

Zeven jaar heeft Estate Events met veel succes de KerstFair Huis Doorn georganiseerd op landgoed Huis Doorn. Tijd voor iets anders! Een Late Summer Fair, ga heerlijk flaneren en laat je inspireren. 'Shop till you drop’ en daarna is er natuurlijk koffie, chocolademelk met slagroom met heerlijke home made appeltaart of een Snoeperijtje voor twee.

Met een ticket voor de Late Summerfair kun je ook Huis Doorn bezoeken. Wil je Huis Doorn bezoeken, dan kan dat tussen 12.00 en 17.15 uur. Zondag is Huis Doorn tussen 12.00 en 17.00 te bezoeken. Vraag bij de kassa een kaart met een tijdslot voor je bezoek. Voor de rondleidingen is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Vol is vol. Indien je kaarten aan de kassa koopt, krijg je op vertoon van je Museumkaart € 2,- korting.

Het Tentoonstellingspaviljoen is tijdens de gehele Fair gesloten.

Voor meer informatie en kaartverkoop zie: latesummerfair.nl

Munster 1

Regierungspräsident van de regio Münster in Duitsland bezoekt Museum Huis Doorn

Hij werd begeleid door Jacco Pekelder, hoogleraar Nieuwere en Nieuwste Geschiedenis van Nederland aan de Universität Münster.

Duitse geschiedenis in Nederland
De belangstelling van Bothe ging uit naar de geschiedenis van de laatste Duitse keizer Wilhelm II en zijn verblijf als balling in Doorn (1920-1941). Ook de rol van Museum Huis Doorn in het hedendaagse museale bestel en de positie die het museum inneemt in actuele debatten rondom thema’s als kolonialisme, vluchtelingen en oorlog en vrede hadden zijn belangstelling.

Museum Huis Doorn bekleedt een bijzondere plaats in de Duitse geschiedenis door de bewoning van Wilhelm II die het einde markeert van Duitsland als keizerrijk. De stad Münster op haar beurt neemt een belangrijke plaats in in de Nederlandse geschiedenis, door o.a. de Vrede van Münster in 1648 die een einde maakte aan de 80-jarige oorlog.

Onderwerpen die tijdens de rondleiding aan de orde kwamen waren de relatie van de Duitse keizer en het Nederlandse koningshuis en de daaruit voortkomende verbondenheid met Duitse partnerorganisaties. Ook was de gezamenlijke wens tot samenwerking onderwerp van gesprek.