Nederlandse-CocaineFabriek-Huis-Doorn

Muziektheatervoorstelling De Nederlandse Cocaïnefabriek

Theater-de-Nederlandse-Cocaïnefabriek-Huis-Doorn

Muziektheatervoorstelling De Nederlandse Cocaïnefabriek

De Nederlandsche Cocaïnefabriek

Reprise 2024

Na lovende kritieken en geweldige recensies in de media presenteren Tafel van Vijf Muziektheater en Museum Huis Doorn komend najaar de reprise van ‘De Nederlandsche Cocaïnefabriek’, Een programma bestaande uit een interactieve expositie en een muziektheatervoorstelling over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens WOI.

Eerste Wereldoorlog
Medicijnbuisjes, doktersjassen en een gevaarlijk wit goedje. In muziektheatervoorstelling De Nederlandsche Cocaïnefabriek volgen we handelsreiziger Lucien, die legale, medicinale cocaïne aan de man brengt tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Het stuk is een interactieve expositie en muzikale gamevoorstelling in één, en werd losjes gebaseerd op het boek van Conny Braam.

Programma
Het programma start met de pop-up expo van Museum Huis Doorn, waar het publiek in teams doorheen gaat en vragen en dilemma’s krijgt voorgeschoteld. Aansluitend volgt de gamevoorstelling met live muziek. Een programma over dilemma’s, keuzes en consequenties in een verhaal dat zich afspeelt in het verleden, maar zijn weerslag heeft in het heden. Het gehele programma duurt circa 105 minuten.

Gamevoorstelling met live muziek
Ga mee terug in de tijd met handelsreiziger Lucien en maak je eigen keuzes in tijden van crisis en oorlog. Maar iedere keuze heeft consequenties. Welke handelsgeest drijft jou voort? Door het interactieve spel en de opzwepende live muziek wordt het verleden herkenbaar en invoelbaar.

Het programma is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

Er zijn zowel nieuwe data voor schoolvoorstellingen als vrije voorstellingen in Doorn. Kijk voor de data en het reserveren van kaarten op de site van de Tafel van Vijf

20230825 111923

Familierondleidingen in de meivakantie

Ontdek vanalles over de beroemde bewoner van Huis Doorn en de dieren in het huis! Wist je dat ex-keizer Wilhelm II een teckel had die Senta heette? Tijdens de voorjaarsvakantie laat Senta zich van haar beste kant zien. Op 25 en 30 en 2 en 9 mei zijn er familierondleidingen gepland. Om 13.00 uur gaat de rondleiding van start.