Dag van het kasteel

29 mei 2023, Tweede Pinksterdag is Kasteeldag.

Ontmoet het personeel van de ex-keizer tijdens de Dag van het Kasteel.

Stap in het verleden en ontmoet het personeel van Wilhelm II tijdens de Dag van het Kasteel

Ontmoet op 29 mei tijdens de Dag van het Kasteel het ‘personeel’ van Wilhelm II en ontdek hoe het was om 100 jaar geleden voor een ex-keizer te werken. Op deze dag biedt Museum Huis Doorn alle bezoekers met een kaartje voor het museum, gratis een ‘Living History’-wandeling aan, compleet met acteurs en boordevol interessante informatie.

Werken voor een ex-keizer
Hoe ging dat, 100 jaar geleden? Praat met de kokkin en de huismeisjes, ontdek hoe zwaar hun werk was en welke uren ze maakten. Ontmoet de huismaarschalk in de vestibule, hoor hoe zijn dag eruit zag en wat de ex-keizer van hem verwachtte. Roland van Barneveld kruipt in de huid van de tuinman en brengt de wereld van zijn grootvader Willem van Barneveld, die ooit echt voor de ex-keizer werkte, tot leven.

Historische route
De historische route begint al bij binnenkomst op het landgoed bij het Poortgebouw, en leidt door het Huis, Paviljoen en park. Verspreid over de verschillende locaties staan acteurs die het historische personeel uitbeelden en de bezoekers vertellen over hun werk en leven. En heb je een vraag? Dan kun je die natuurlijk gerust stellen!

Koper poetsen en historische kinderspelen
Bij mooi weer kun je op het voorplein van Huis Doorn leren hoe ze vroeger koper poetsten. Neem je oude koperen spullen mee en waan je terug in de tijd. Kinderen kunnen zich vermaken met leuke historische kinderspelen zoals hoepelen, steltlopen en touwtjespringen.

Wanneer? Maandag 29 mei 2023, Tweede Pinksterdag. Van 13.00-16.00 (om 16.00 uur sluit de kassa, het museum is geopend tot 17.00 uur.)
Voor wie? Voor alle geïnteresseerden, maar vooral leuk voor gezinnen met kinderen.

Wil je meer weten over het thema 'upstairs-downstairs', bezoek de website Dag van het kasteel

J.J. Kändler, hop, collectie Museum Huis Doorn. 02045

Match, 1 op 1 met het Rijksmuseum

Topstuk van Rijksmuseum binnenkort te zien met topstuk van Museum Huis Doorn. Deze zomer tonen twaalf musea een topstuk uit het Rijksmuseum zij aan zij met een topstuk uit de eigen collectie. In elke provincie een perfecte match – een intieme ontmoeting van twee meesterwerken. Van persoonlijke portretten en aangrijpende scènes tot huiselijke taferelen en een liefdeskoppel.