20190628 DSC03289 MidsummerNightsDreamAustria 0408 scaled
20190628 DSC03289 MidsummerNightsDreamAustria 0408 scaled

'A Midsummer Night's Dream' theater voorstelling

26 september om 14.00 en 18.00 uur

Ook dit jaar is The American Drama Group Europe weer te gast bij Huis Doorn en voeren zij een theaterstuk van Shakespeare op: 'A Midsummer Night's Dream'

The American Drama Group Europe speelt elk jaar een theatervoorstelling van Wiliam Shakespeare in het park van Huis Doorn. Dit jaar is het een uitvoering van het bekende theaterstuk 'A Midsummer Night's Dream'. Er zijn twee uitvoeringen op 26 september, om 14.00 en om 18.00 uur.
De voorstellingen zijn buiten en in de Engelse taal.

Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link of op de dag van de voorstelling.

A Midsummer Night's Dream is een komisch toneelstuk geschreven door William Shakespeare rond 1595 of 1596. Het stuk speelt zich af in Athene en bestaat uit verschillende subplots die draaien om het huwelijk van Theseus en Hippolyta. Eén subplot betreft een conflict tussen vier Atheense geliefden. Een ander volgt een groep van zes amateuracteurs die het toneelstuk repeteren dat ze vóór de bruiloft zullen opvoeren. Beide groepen bevinden zich in een bos dat wordt bewoond door feeën die de mensen manipuleren en verwikkeld zijn in hun eigen huiselijke intriges. A Midsummer Night's Dream is een van Shakespeare's populairste en meest opgevoerde toneelstukken.

Munster 1

Regierungspräsident van de regio Münster in Duitsland bezoekt Museum Huis Doorn

Hij werd begeleid door Jacco Pekelder, hoogleraar Nieuwere en Nieuwste Geschiedenis van Nederland aan de Universität Münster.

Duitse geschiedenis in Nederland
De belangstelling van Bothe ging uit naar de geschiedenis van de laatste Duitse keizer Wilhelm II en zijn verblijf als balling in Doorn (1920-1941). Ook de rol van Museum Huis Doorn in het hedendaagse museale bestel en de positie die het museum inneemt in actuele debatten rondom thema’s als kolonialisme, vluchtelingen en oorlog en vrede hadden zijn belangstelling.

Museum Huis Doorn bekleedt een bijzondere plaats in de Duitse geschiedenis door de bewoning van Wilhelm II die het einde markeert van Duitsland als keizerrijk. De stad Münster op haar beurt neemt een belangrijke plaats in in de Nederlandse geschiedenis, door o.a. de Vrede van Münster in 1648 die een einde maakte aan de 80-jarige oorlog.

Onderwerpen die tijdens de rondleiding aan de orde kwamen waren de relatie van de Duitse keizer en het Nederlandse koningshuis en de daaruit voortkomende verbondenheid met Duitse partnerorganisaties. Ook was de gezamenlijke wens tot samenwerking onderwerp van gesprek.