TENTOONSTELLING 'HET KOLONIALE WERELDBEELD VAN DE KEIZER'

Lesbrief en digibordles

Bent u geschiedenisdocent? Dan is onderstaande informatie voor u bestemd!

De examenstof van uw havo- en/of vwo-klas bevat diverse onderwerpen. Op havo-niveau behandelt u onder andere het onderwerp 'Duitsland 1918-1991' en op vwo-niveau behandelt u daarnaast ook 'China 1842-2001'. Museum Huis Doorn sluit met speciaal ontwikkeld lesmateriaal hierop aan.
In Museum Huis Doorn staat t/m 3 november 2024 de tentoonstelling 'Het koloniale wereldbeeld van de keizer'. Deze tentoonstelling geeft de verhalen weer over de voormalige Duitse keizer Wilhelm II en hoe Duitsland zich verhield op het gebied van kolonialisme in Afrika en Azië. Aan de hand van objecten krijgt u een weergave van het Duitse koloniaalbeeld.

Lesbrief en digibordles

Om een verbreding te creëren in deze theorie hebben wij voor u een lesbrief en digibordles ontwikkeld. Daarnaast is er een opdracht voor uw leerlingen ontwikkeld. Aan de hand van thema's gaat u door de stof.

Bezoek

Een bezoek plannen? Aansluitend op deze lesbrief en digibordles kunt u een bezoek brengen aan de tentoonstelling 'Het koloniale wereldbeeld van de keizer'.

Een groepsbezoek kost €100 per 30 leerlingen (en 2 begeleiders) en is mogelijk van dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 13.00 uur.
Voor meer informatie over reserveringen, neem contact op met info@huisdoorn.nl

koloniale-wereldbeeld-keizer-wilhelmII-huis-doorn
TS 20240415 HuisDoorn VrijwilligersBijeenkomst 131 (1)

MUSEUM Huis DOORN MAakt wereldgeschiedenis persoonlijk

Tickets

Plan je bezoek

Bezoek ons online