Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Kinderen

Kinderen

HuisDoorn_kinderen

Wilhelm II was getrouwd met Auguste Victoria von Schleswig-Holstein-Sonderburg-Augstenburg. Zij kregen samen zeven kinderen.

De oudste zoon, Kroonprins Wilhelm, voerde in de Eerste Wereldoorlog het bevel over een legerkorps. Dit leger speelde een grote rol in de mislukte aanvallen op Verdun. Onder zijn officieren had Wilhelm vanwege zijn losbandige leven een slechte reputatie. Ook hij vroeg in 1918 asiel aan in Nederland en werd geïnterneerd op het toenmalige eiland Wieringen.Na een aantal jaren mocht hij, in tegenstelling tot zijn vader, terugkeren naar zijn vaderland. Hij schaarde zich openlijk achter de nazi's, in de hoop dat zij de monarchie zouden herstellen. Toen duidelijk werd dat dit niet zou gebeuren, keerde hij zich van de nazi's af.

Prins Eitel Friedrich was na de oorlog actief in de veteranenbond Stahlhelm en in de Semper talis Bund (een veteranenverbond van voormalige keizerlijke gardisten). Hij sloot zich aan bij allerlei monarchistische bewegingen die tijdens de Weimarrepubliek ontstonden. Tijdens het nationaalsocialisme was hij een felle tegenstander van Hitler.

Prins Adalbert voerde tijdens de Eerste Wereldoorlog het bevel over verschillende onderdelen van de Duitse vloot. Als marineman trof het hem bitter dat juist een muiterij in de haven van Kiel (op 4 november 1918) het einde van de Duitse monarchie inluidde.

Prins August Wilhelm was na de oorlog actief in de veteranenbond Stahlhelm. Tot ongenoegen van zijn familie werd hij in 1930 lid van de NSDAP. De nazi's zetten August Wilhelm in als stemmentrekker. Hij werd lid van de Rijksdag en werd voorman bij de SA. In 1942 viel hij echter in ongenade, na enkele kritische uitlatingen over Joseph Goebbels.

Prins Oskar diende in de Eerste Wereldoorlog in het Koninklijke Pruisische Grenadiersregiment. Na de oorlog werd hij lid van de veteranenbond Stahlhelm. Hij sloot zich ook aan bij allerlei monarchistische bewegingen. Ondanks zijn verzet tegen de nazi's werd hij opgeroepen om in de Tweede Wereldoorlog te dienen, maar nam hij niet actief deel aan de oorlog.

Prins Joachim zat in het leger en kreeg uiteindelijk de rang van ritmeester bij de cavalerie. Hij pleegde op 18 juli 1920 op 29-jarige leeftijd zelfmoord, nadat hij enige tijd aan een ernstige depressie had geleden. Er werd gezegd dat hij zijn vaders troonsafstand en zijn mislukte huwelijk niet kon accepteren.

Prinses Victoria Louise was de enige dochter van Wilhelm II. Zij huwde met de Hertog van Brunswijk. Deze werd gedurende de Novemberrevolutie van 1918 afgezet, waarna er een einde kwam aan de monarchie in Brunswijk.

Hermine, Prinzessin Reuß was de tweede echtgenote van Wilhelm II. Zij huwden in 1922. Dit huwelijk bleef kinderloos.