Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden

huis-doorn-VRIJWILLIGER
Vrijwilliger worden bij Museum Huis Doorn?

Bij Museum Huis Doorn werken ongeveer 180 vrijwilligers. Regelmatig zijn er vacatures voor nieuwe vrijwilligers. Wie vrijwilliger bij ons museum wil worden, kan terecht in één van de volgende taakgroepen, waarvan sommige in roosterdienst werken (aangegeven door *):

Administratie*
De administratie zorgt voor het afhandelen van telefoon- en e-mailverkeer en biedt secretariële ondersteuning. De apart staande Groepenadministratie regelt rondleiders voor (bezoek op basis van) groepsreserveringen.

Balie/kaartverkoop*
De mensen van de kaartverkoop verkopen toegangskaarten en geven informatie over bijvoorbeeld het begintijdstip van hun rondleiding. De baliemedewerkers ontvangen de bezoekers van het Huis, coördineren de rondleidingen en bewaken de veiligheid van bezoekers en collectie.

Bloemengroep
De bloemengroep maakt wekelijks de prachtige bloemstukken en boeketten die het Huis en het Paviljoen sieren.

Collectiebeheer
Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat Huis en collectie altijd op hun best getoond kunnen worden. Zij stoffen, stofzuigen, poetsen zilver, onderhouden het antieke textiel en plegen andere kleine onderhoudswerkzaamheden.

Marketing, Communicatie en Evenementen
Deze groep zorgt voor zoveel mogelijk publiciteit met behulp van de website, persberichten, advertenties, folders en social media. Daarnaast ondersteunt zij de organisatie van evenementen.

Paviljoen*
Het Paviljoen kent geen rondleidingen, maar wel gastheren en gastvrouwen om bezoekers te verwelkomen, hun kaartjes te controleren en desgewenst de tentoonstelling toe te lichten.

Rondleidingen*
Rondleiders zorgen ervoor dat bezoekers op boeiende en informatieve wijze kennismaken met Huis Doorn en zijn geschiedenis. Rondleidingen zijn mogelijk in verschillende talen, waarbij ook Duitse rondleidingen regulier worden aangeboden.

Rozentuin
Deze groep houdt de Auguste Viktoria Garten in volle en zoveel mogelijk authentieke glorie en vergroot daarmee de charmes van het park. Het werk gaat het hele jaar door, zolang het maar niet vriest.

Winkel*
De museumwinkel verkoopt boeken die betrekking hebben op Museum Huis Doorn, de keizerlijke familie en de Eerste Wereldoorlog.

Vrijwilliger worden?
De 180 vrijwilligers van Museum Huis Doorn zorgen er samen voor dat het museum open kan blijven. Vrijwilliger zijn is echter niet vrijblijvend, want de collega’s moeten op je kunnen rekenen. We verwachten van onze vrijwilligers dat ze bereid zijn zich ten minste één dagdeel in de week in te zetten en, indien in roosterdienst werkzaam, soms ook in het weekeinde. Ook verwachten we dat ze representatief zijn, loyaal ten opzichte van hun collega’s en zich aan gemaakte afspraken houden.
Als u vrijwilliger wilt worden, vul de gevraagde gegevens in en verzend het formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

We geven u graag een impressie van de taakgroepen en de mensen achter de vrijwilligers.