Geopend op
Woensdag - Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag - Zondag 12 - 17

header-1

Stage - Communicatie

Stagevacature Huis Doorn – Communicatie

HD_Wilhelm_krant

Eerstewereldoorlog.nu en Museum Huis Doorn zijn voor de communicatieafdelingen op zoek naar een stagiair. De stage vindt plaats bij twee organisaties: het NIOD, Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies in Amsterdam en bij Museum Huis Doorn.

EersteWereldoorlog.nu
EersteWereldoorlog.nu is in 2014 opgericht door het NIOD, het Nederlands Openluchtmuseum en Museum Huis Doorn met als doel alle activiteiten te coördineren die in Nederland worden georganiseerd in het kader van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog (1914 – 1918). Op de website www.eerstewereldoorlog.nu staat een agenda met alle WO1-activiteiten. Blogartikelen geven achtergrondinformatie vanuit verschillende publiekshistorische invalshoeken. Het is gehuisvest bij het NIOD in Amsterdam.

Museum Huis Doorn
Museum Huis Doorn is het landgoed waar de Duitse ex-keizer Wilhelm II, na het Duitse verlies in de Eerste Wereldoorlog, 21 jaar in ballingschap woonde. De oorspronkelijke inrichting van zijn ballingsoord is nog helemaal intact en geeft bezoekers een authentiek beeld van de internationale, vorstelijke wooncultuur in de negentiende eeuw. In de voormalige garage van Wilhelm II bevindt zich sinds 2014 een tentoonstellingspaviljoen met een vaste tentoonstelling over het neutrale Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast is er een ruimte voor wisseltentoonstellingen. Met de tijdelijke exposities wordt een koppeling gemaakt tussen heden en verleden en komen thema’s aan bod die in ieder gewapende conflicten een rol spelen.

Vacature
Eerstewereldoorlog.nu en Museum Huis Doorn hebben een vacature voor een stagiair die een studie doet op het gebied van (multi)media, communicatie en/of journalistiek. Als stagiair ben je verantwoordelijk voor verschillende facetten van de externe communicatie via websites en social media.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit:
Eerstewereldoorlog.nu
Bijhouden van de social media en het actualiseren van de website;
Schrijven van blogartikelen en het redigeren van teksten;
Benaderen van gastauteurs voor de blog en het maken van een planning hiervoor;
Museum Huis Doorn
Het onderhouden van een Google Grants’ campagne;
Maken van een opzet en draaiboek voor reserveringen en arrangementen van Huis Doorn;
Uitvoeren van een publieksonderzoek voor Huis Doorn.

Profiel
Eerstewereldoorlog.nu en Museum Huis Doorn roepen studenten op om te reageren die:
-Een WO- of hbo-opleiding volgt op het gebied van communicatie, (multi)media en/of journalistiek;
- Aanleg/ ervaring hebben met het schrijven van (web)teksten en over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal beschikken;
- Over goede social media skills beschikken, kennis hebben van en kunnen werken met CMS-systemen, MS Office en bij voorkeur ook Photoshop;
- Interesse hebben voor geschiedenis en met name de Eerste Wereldoorlog;
- Planmatig en zelfstandig kunnen werken;
- Bereid zijn om samen te werken met vrijwilligers

Wij bieden:
- Een uitdagende en gevarieerde stageplaats op twee inspirerende plekken: bij een kennis- informatiecentrum (NIOD) en bij een museum (Huis Doorn);
- Ruimte voor eigen initiatieven en ontwikkeling;
- Een stagevergoeding

Geïnteresseerd?
Stuur je CV en motivatiebrief t.a.v. Cornelis van der Bas vóór 7 juli naar info@eerstewereldoorlog.nu. Voor meer informatie over deze stage kun je met Cornelis contact opnemen op telefoonnummer 0343 421020.
Start- en einddatum zijn in overleg te bepalen.