Geopend op
Dinsdag - Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag - Zondag 12 - 17

header-1

St. Preußische Schlösser und Gärten Berlin-Brandenburg

Stichting Preußische Schlösser und Gärten Berlin-Brandenburg

PARTNER_SPSG

Stichting Preußische Schlösser und Gärten Berlin-Brandenburg (SPSG)
De intensieve samenwerking met de SPSG bestaat ondermeer uit regelmatig museaal bruikleenverkeer, uitwisseling van kennis en het uitvoeren van gezamenlijke projecten. Aan de restauratie en digitalisering van de bijzondere historische fotocollectie van Huis Doorn hebben de deelstaat Brandenburg en de SPSG financieel bijgedragen.

De SPSG is in de deelstaat Berlijn en Brandenburg verantwoordelijk voor instandhouding, onderzoek en ontsluiting van ca. 800 hectare historische tuinen en meer dan 150 historische gebouwen. Veel van de samenhangende ensembles van paleizen, kastelen, kerken, parken en tuinen zijn gerealiseerd in de regeerperiode van het Vorstenhuis Hohenzollern en staan nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Meer dan 30 kastelen zijn voor het publiek te bezoeken en alle historische tuinen en parken zijn tegenwoordig vrij toegankelijk. Ondermeer het Neues Palais, dat tussen 1763 en 1769 is gebouwd in opdracht van Frederik de Grote en ook door keizer Wilhelm II als residentie is gebruikt, is gelegen in het uitgestrekte park Sanssouci te Potsdam.

Om de geschiedenis van keizer Wilhelm II en het Pruisische vorstenhuis te kunnen ervaren is een bezoek aan Berlijn en Potsdam onontbeerlijk.
www.spsg.de