Geopend op
Dinsdag - Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag - Zondag 12 - 17

header-1

Special tour: Twee gevallen keizers en de Eerste Wereldoorlog

Special tour: Twee gevallen keizers en de Eerste Wereldoorlog

tsaar.900x400x1

Vanaf 10 juni 2017 is de special tour Twee gevallen keizers en de Eerste Wereldoorlog beschikbaar.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Russische tsaar Nicolaas II (1868-1918) van zijn troon werd gestoten. Museum Huis Doorn belicht met deze ‘special tour’ de band tussen de Russische tsaar en zijn aangetrouwde neef de laatste Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941).

Nicolaas II en Wilhelm II kwamen allebei relatief jong, onervaren en onbedoeld vroeg op de troon. Wat waren hun dromen en ambities? Beide vorsten kregen tijdens hun regeerperiode niet alleen te maken met grote technische, economische en sociaal-maatschappelijke veranderingen, maar ook persoonlijke uitdagingen en problemen...

In de collectie van Huis Doorn herinneren verschillende collectiestukken aan de band tussen de vorstelijke families Romanov en Hohenzollern. Het contact was, zoals dat gaat tussen vertegenwoordigers van vorstelijke dynastieën die veelal familie van elkaar zijn, niet alleen zakelijk en representatief, maar vaak ook heel persoonlijk van karakter. Ontdek in deze special tour, die in Museum Huis Doorn te zien is vanaf 10 juni 2017, meer over wat beide vorsten met elkaar verbond.

Bijzonder is dat bij de gepresenteerde collectiestukken uit de collectie de achtergrondinformatie niet wordt aangedragen in een traditionele rondleiding, maar middels een speciale app-rondleiding, elke dag dat het museum open is om 15.30 uur en op de zogenaamde suppoostenzondagen.

De app voor de mobiele telefoon is gratis beschikbaar te downloaden via https://izi.travel/nl (klik op ‘ontdek’ en dan zoeken op ‘Museum Huis Doorn’).

Of volg direct deze link: https://izi.travel/nl/1aa9-100-jaar-russische-revolutie-twee-gevallen-keizers-en-de-eerste-wereldoorlog/nl

Voor bezoekers die niet over een mobiele telefoon beschikken, is de informatie ook op papier, zonder het beeld- en filmmateriaal uit de app, bij de balie van het museum beschikbaar.

Entreeprijzen:

De entreeprijs voor een bezoek aan de special tour Twee gevallen keizers en de Eerste Wereldoorlog is gelijk aan de entreeprijs voor een reguliere rondleiding.

Tijden:

Dinsdag t/m zondag om 15.30 uur en op suppoostendagen van 12.00 tot 16.00 uur (1e en 3e zondag van de maand).