Geopend op
Dinsdag - Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag - Zondag 12 - 17

header-1

Record bezoekers in 2016

Record bezoekers in 2016

Web_rondleidingen2

Bezoekersrecord voor Museum Huis Doorn

Bijna 46.000 mensen bezochten afgelopen jaar Huis Doorn. Nooit eerder brachten in een jaar zoveel mensen een bezoek aan de woning van de laatste Duitse keizer Wilhelm II.
Ten opzichte van 2015 steeg het aantal bezoekers met 20%.
De groei is vooral te danken aan de Dagje Weg Postcodeloterij-actie en grote evenementen als Living History in mei en de Kerstfair in december. Ruim 3000 mensen bezochten de eerste editie van deze lifestyle-fair.

In mei 2016 vreesde Museum Huis Doorn nog voor zijn voortbestaan. De Raad van Cultuur adviseerde om Huis Doorn minder subsidie te geven. Gelukkig bracht Prinsjesdag goed nieuws voor het museum dat o.a. door 180 vrijwilligers draaiende wordt gehouden.

Naast een nieuwe editie van de Living History-dagen in mei probeert Huis Doorn met aansprekende exposities en activiteiten bezoekers te trekken. Tot en met dit voorjaar is de speciale rondleding: ‘Duitse Prinsen van Oranje: op huwelijksreis door Huis Doorn’ te volgen.
Deze special tour gaat over de relaties tussen de Oranjes en de Hohenzollern. Meer dan 50 unieke collectiestukken, door Paleis Het Loo uitgeleend aan Huis Doorn, illustreren deze relaties.

Meer informatie: www.huisdoorn.nl of Tel: 0343 - 421 020.