Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Oproep: jonge toneelspelers gezocht!

Oproep: jonge toneelspelers gezocht!

Workshop2 Jugendtheater Kleinod (1)
 

Jonge toneelspelers gezocht!

Wij zoeken jonge deelnemers voor
WILHELM * INA - and who am I?                    

  
                                         


Met jongeren uit Duitsland en Nederland ga je onder leiding van theatergroep ´Das Letzte Kleinod´ een toneelstuk maken, dat in beide landen gespeeld zal worden, rond het thema “Wat hebben de Nederlandse koningin Wilhelmina en de Duitse keizer Wilhelm II met elkaar te maken?”

Een eerste casting/workshop vindt plaats op Zaterdag, 17 Maart 2018 van 10.00 tot 13.00 op Huis Doorn. 

In november 1918 loopt de Eerste Wereldoorlog ten einde, en Europa ligt in puin. De Duitse keizer Wilhelm II ontvlucht zijn vaderland per trein. Op het kleine grensstation Eijsden moet hij wachten, tot zijn asielaanvraag in Nederland wordt goedgekeurd. Koningin Wilhelmina geeft hem dan eindelijk groen licht, en hij mag Nederland binnen. Het begin van een bizar verhaal, want de onuitgenodigde gast zal meer dan twintig jaar in asiel in Nederland verblijven…

Het verhaal van de gepensioneerde keizer is het beginpunt voor ons theaterproject. De deelnemende jongeren zullen het verhaal uit hun eigen identiteit en een hedendaags perspectief bekijken. De  verhalen die daarbij loskomen worden omgezet naar theaterscénes.

Bijgestaan door professionele theaterdocenten, ontwikkelen de deelnemers theatrale scénes die gepresenteerd worden in een authentieke locatie, Huis Doorn (NL) en de klassieke theatertrein van Das Letzte Kleinod. De voertaal van dit theaterproject is Engels en deelname is gratis! (Inclusief workshops, reiskosten, accommodatie en eten).

Theatergroep Das Letzte Kleinod uit Duitsland is gebaseerd in een voormalig treinstation in Noord-Duitsland. Zij bezitten de klassieke Oceaanblauwe trein, 10 wagons die uitgerust zijn met kamers voor 24 deelnemers en werknemers. Er is een keuken, een restaurant, en de deelnemers zullen in de trein logeren. Ook het ontwikkelen van het theaterstuk gebeurt in en rondom de trein.

Belangrijke data:

Een eerste casting/workshop zal plaatsvinden op Zaterdag, 17 Maart 2018 van 10.00 tot 13.00 op Huis Doorn. Hier kunnen we elkaar en het project leren kennen! Alle 15 tot 20-jarigen die geïnteresseerd zijn in dit internationale theaterproject, kunnen graag met ons contact opnemen. Uiteindelijk worden er 5 tot 7 Nederlandse deelnemers gekozen.
Wees erbij op Zaterdag 17 Maart! Van 10-13 uur
Adres: Museum Huis Doorn, Langbroekerweg 10, 3941 MT Doorn

Donderdag, 17 Mei tot Dinsdag 22 Mei 2018 (Pinksteren):
Repetities met alle deelnemers in Berlijn, in de oceaanblauwe trein.

Zaterdag 14 Juli tot Zondag 22 Juli 2018 (Zomervakantie):
Repetities en voorstellingen samen met het volwassen project WILHELM*INA in Utrecht.

Informatie: Juliane Lenssen / info@das-letzte-kleinod.de / +49-4749-10 25 63
of Jitske Zitman / jitske@huisdoorn.nl / +31 (0)624 60 22 96

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie en Fonds Soziokultur.