Geopend op
Dinsdag - Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag - Zondag 12 - 17

header-1

Lezing 'Hoop op Toekomst'

Lezing 'Hoop op Toekomst'

Ingeborg kriegsman kl

In de lezingenreeks van het Algemeen Nederlands Verbond met Huis Doorn in thema Vluchtelingen nodigen wij u uit voor de lezing:

Hoop op Toekomst
door Ingeborg Kriegsman

Zondag 17 september
Aanvang: 15:30 uur, inloop vanaf 15:00 uur

Locatie: theater Tinnenpot
Adres: Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent, België

Het theater bevindt zich in het hartje van het Prinsenhof, het historisch centrum van Gent. Zie voor routebeschrijving www.tinnenpot.be

Toegang: kaartjes zijn ter plekke te koop à €10. Voor ANV-leden en Vrienden van Huis Doorn geldt het gereduceerd tarief van €5.
Vriendelijk verzoek om uw inschrijving/ aanmelding vooraf per email te sturen naar jitske@huisdoorn.nl

Ingeborg Kriegsman geeft op zondag 17 september in Gent een lezing over Belgische kranten die tijdens de Groote Oorlog / Eerste Wereldoorlog zijn uitgegeven in de Nederlandse opvangoorden voor Belgische vluchtelingen en in de interneringskampen.

Zij zal delen uit haar boek Hoop op Toekomst toelichten. De uitgave bevat tevens de DVD Het verhaal van een miljoen Belgische vluchtelingen die hun toevlucht zochten in Nederland door Leo van Maaren. Tijdens de lezing zullen ook fragmenten van de DVD vertoond worden.

Hoop op toekomst is geschreven aan de hand van de kranten die de Belgische vluchtelingen zelf hebben gepubliceerd tijdens hun opvang in vluchtoorden en interneringskampen. Het boek bevat fragmenten uit de kranten die letterlijk zijn overgenomen, in de schrijfstijl van honderd jaar geleden. Diverse onderwerpen komen aan bod, over de oorlog maar ook over het dagelijks leven. Zo krijgt men een goed beeld van hun belevenissen in Nederland.

Het boek bevat een DVD met uniek filmmateriaal en interviews. De film van Leo van Maaren (75 min.) laat voor het eerst het gehele verhaal van de Belgische vluchtelingen zien aan de hand van getuigenissen door nabestaanden zowel vanuit Nederlands als Belgisch perspectief met uniek en authentiek filmmateriaal uit 1916, afkomstig uit het EYE Film Instituut en het Imperial War Museum.

Recensie: https://faro.be/blogs/gregory-vercauteren/voor-u-gelezen-hoop-op-toekomst-belgische-vluchtelingen-in-nederland

Bestellen: http://wbooks.com/winkel/geschiedenis/hoop-op-toekomst-belgische-vluchtelingen-in-nederland/

Ingeborg Kriegsman is schrijfster en fotograaf. Zij heeft vier boeken op haar naam staan. Naast Hoop op toekomst verschenen een boek over de Boheemse kerkhervormer Jan Hus en twee romans: Grijze jeugd en Match. Op dit moment werkt zij aan een vertaling van het Tsjechische boek Tylda over een joodse familie in Theresienstadt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verder geeft zij communicatie-adviezen, met name over asbest, en is ze vaste tekstschrijver van het Vlaamse magazine Bellissimo.

Meer informatie over de spreekster: www.ingeborgkriegsman.com
Meer informatie over het Algemeen Nederlands Verbond www.anv.nl
Meer informatie over Museum Huis Doorn, plaats van herinnering voor de Eerste Wereldoorlog in Nederland www.huisdoorn.nl
Meer informatie over de locatie in Gent, routebeschrijving etc: www.tinnenpot.be