Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Kenniscentrum WO I

Documentatiecentrum WO 1

TS-20170922-Benedenzaal Poortgebouw-low res-1

In het poortgebouw van Museum Huis Doorn is het Eerste Wereldoorlog documentatiecentrum gevestigd. Huis Doorn heeft als plaats van herinnering voor de Eerste Wereldoorlog in Nederland, een grote collectie boeken. Dankzij een bruikleen van de Western Front Association Nederland (www.wfanederland.nl) is de collectie in 2018 uitgebreid met ruim 2.000 bijzondere boeken, geïllustreerde tijdschriften en documenten, veel uit de periode 1914 – 1918.

Het documentatiecentrum biedt verder plaats aan de historische bibliotheek van de laatste Duitse keizer Wilhelm II en de Eerste Wereldoorlog bibliotheek van Museum Huis Doorn. Onderdeel van deze collectie, die de afgelopen jaren dankzij vele schenkingen en bruiklenen tot stand is gekomen, zijn ook spotprenten, archiefstukken (onder andere dagboeken uit 1914 - 1918) en stafkaarten uit de Eerste Wereldoorlog.

Het documentatiecentrum van Museum Huis Doorn beschikt over twee leeszalen waar iedereen die meer over de Eerste Wereldoorlog wil weten, terecht kan voor onderzoek.

De collecties in het documentatiecentrum zijn vanaf 1 maart 2018 te raadplegen op woensdagmiddag en elke eerste zaterdag van de maand van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Voor het raadplegen van de collectie dient men zich uiterlijk twee dagen van te voren aan te melden bij Museum Huis Doorn via: info@huisdoorn.nl