Geopend op
Dinsdag - Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag - Zondag 12 - 17

header-1

Living History

Living History Eerste Wereldoorlog

LivingHistoryWO1_0193

Kom op naar Huis Doorn en stap 100 jaar terug in de tijd! Op 27 en 28 mei vindt in het park van Museum Huis Doorn voor de 5e keer hét Living History weekend Eerste Wereldoorlog plaats.

Een gedetailleerd programma kunt u hier downloaden.

                   Living History 2016

KAARTEN ZIJN OOK ALTIJD VERKRIJGBAAR OP 27 EN 28 MEI BIJ DE KASSA.

Het leukste dagje uit  voor het gehele gezin! Tijdens dit evenement wordt door acteurs het militaire en burgerleven tijdens de Eerste Wereldoorlog nagebootst. Daardoor stapt u daadwerkelijk in het dagelijks leven van de Eerste Wereldoorlog en beleven u en uw kinderen het verleden op een geheel andere wijze. Dit event geldt als het grootste in haar soort in Europa!

Historische groepen uit binnen -en buitenland verbeelden het leven van soldaten, burgers en verpleegsters van 100 jaar geleden. Er zijn verschillende kampementen opgebouwd en er zijn tal van historische militaire acties te beleven. Bezoekers kunnen rondlopen in het park van Huis Doorn en de kampementen bezoeken en de soldaten en burgers vragen stellen over het leven van 100 jaar geleden. Zij vertellen het publiek over het leven aan het front en geven uitleg over de wapens en uitrusting. In het park van Huis Doorn zijn ook de ‘Dames en Heren van Toen’ aanwezig. Deze deftige personen verbeelden het adellijke burgerleven aan het begin van de vorige eeuw.

Een bezoek aan het Living History evenement kan worden gecombineerd met een bezoek aan het Huis en/of het Paviljoen ‘Nederland en de Eerste Wereldoorlog’. 

Programma
Er zijn diverse demonstraties en optredens gedurende de twee dagen zoals kookdemonstraties van het 29e Field Kitchen; demonstraties Engelse cavaleristen; exercitie-oefeningen; modeshow van uniformen en burgerkleding uit WO1; workshop dansen in de stijl van 1900; meerijden met smalspoor van het Decauville Spoorwegmuseum; vliegdemonstratie met grote schaalmodellen (schaal 1:5). Tevens treedt het 'Roaring Railroad Orchestra' op. 

Toegangsprijzen
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 
€ 15,00  Living History en bezoek aan Huis Doorn en Paviljoen (museumkaarthouders € 7,50)

Kinderen 6 tot 12 jaar:

€ 7,50  Living History en bezoek aan Huis Doorn en Paviljoen (kindermuseumkaarthouders € 3,75)

Kinderen tot 6 jaar:

Gratis

Picknickpakketten:
Picknickpakket voor gezin € 29,50
Picknickpakket voor twee volwassenen € 15,50

Kinderspeurtocht:
Speurtocht voor 6 t/m 12 jarigen (met leuke verrassingen!) € 3,00

Het evenement is te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur (zaterdag en zondag).

Tijdens Living History is het park alleen toegankelijk met een toegangskaart.

Impressie
Bekijk een impressie van Living History:
Living History Huis Doorn