Geopend op
Woensdag - Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag - Zondag 12 - 17

header-1

Living History

Living History Eerste Wereldoorlog

Web_HuisDoorn_LivingHistory-1

Kom op naar Huis Doorn en stap 100 jaar terug in de tijd! Op 27 en 28 mei vindt in het park van Museum Huis Doorn voor de 5e keer hét Living History weekend Eerste Wereldoorlog plaats. Dit event geldt als het grootste in haar soort in Europa!

Historische groepen uit binnen -en buitenland verbeelden het leven van soldaten, burgers en verpleegsters van 100 jaar geleden. Er zijn verschillende kampementen opgebouwd en er zijn tal van historische militaire acties te beleven. Bezoekers kunnen rondlopen in het park van Huis Doorn en de kampementen bezoeken en de soldaten en burgers vragen stellen over het leven van 100 jaar geleden. Zij vertellen het publiek over het leven aan het front en geven uitleg over de wapens en uitrusting. In het park van Huis Doorn zijn ook de ‘Dames en Heren van Toen’ aanwezig. Deze deftige personen verbeelden het adellijke burgerleven aan het begin van de vorige eeuw.

Een bezoek aan het Living History evenement kan worden gecombineerd met een bezoek aan het Huis en/of het Paviljoen ‘Nederland en de Eerste Wereldoorlog’. 

Programma
Er zijn diverse demonstraties en optredens gedurende de twee dagen zoals kookdemonstraties van het 29e Field Kitchen; demonstraties Engelse cavaleristen; exercitie-oefeningen; modeshow van uniformen en burgerkleding uit WO1; workshop dansen in de stijl van 1900; meerijden met smalspoor van het Decauville Spoorwegmuseum; vliegdemonstratie met grote schaalmodellen (schaal 1:5). Tevens zijn er optredens van de Koninklijke Harmonie Doorn en het 'Roaring Railroad Orchestra'. 

Toegangsprijzen

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 
€ 15,00  Living History en bezoek aan Huis Doorn en Paviljoen
(museumkaarthouders € 7,50)

Kinderen 6 tot 12 jaar:
€ 7,50  Living History en bezoek aan Huis Doorn en Paviljoen
(kindermuseumkaarthouders € 3,75)

Kinderen tot 6 jaar:
Gratis

Het landgoed is gedurende dit evenement niet vrij toegankelijk

Impressie
Bekijk een impressie van Living History:
Living History Huis Doorn 2015