Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Duitse prinsen van Oranje

Expositie
Duitse prinsen van Oranje

nieuwsberichtPvO

Duitse Prinsen van Oranjeop huwelijksreis door Huis Doorn
Een special tour over de relaties tussen de Oranjes en de Hohenzollern 
8 december 2016 tot en met 5 maart 2017

De laatste Duitse keizer, Wilhelm II, die van 1920 tot 1941 in Huis Doorn woonde, behoorde tot het oudste Duitse adelgeslacht, dat van de Hohenzollern. De Hohenzollern waren door huwelijken verbonden met de Oranjes.

In 1646 trouwde voor het eerst een prinses van Oranje met een Hohenzollern. Daarna zouden nog vijf huwelijken volgen. Het doel van deze huwelijken was de eigen invloed en macht te vergroten.

Sinds 1732 delen beide geslachten de titel ‘Prins van Oranje’. Zowel binnen onze eigen koninklijke familie als bij de Hohenzollern komt dus een prins van Oranje voor.
Huis Doorn heeft samen met Paleis Het Loo een tentoonstelling ingericht over de relaties tussen de Oranjes en de Hohenzollern. Meer dan 50 unieke collectiestukken, door Paleis Het Loo uitgeleend aan Huis Doorn, illustreren deze relaties. Naast portretten, penningen en relatiegeschenken worden ook meer persoonlijke bezittingen uit beide vorstenhuizen getoond, zoals een sieradenset van Wilhelmina van Pruisen, een japon van de jonge koningin Wilhelmina en een admiraalssteek van Prins Hendrik.

Duitse prinsen van Oranje kan alleen door middel van een rondleiding worden bezocht. Rondleidingen vinden van woensdag tot en met zondag plaats om 13.00 en 14.30 uur.
Reserveren wordt aangeraden. Reserveren kan via reserveringen@huisdoorn.nl of 0343-421020.
Prijs: €12,- Museumjaarkaarthouders hebben gratis toegang

Speciale aanbiedingen:

  • Volbetalende bezoekers ontvangen een voucher die bij inlevering tijdens een herhaalbezoek vóór 31-12-2017 recht geeft op €6,- korting op een reguliere rondleiding door het Huis.