Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Living History 1914-1918

Evenement
Living History 1914-1918

TS-20170527-LivingHistory-764 klein-1

Living History dagen op Huis Doorn

Voor de zesde keer vindt dit jaar op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018 op landgoed Huis Doorn het spannende en historische Living History-evenement plaats.

Twee dagen lang terug in de tijd: hoe leefden de soldaten en burgers aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Prikkeldraad, machinegeweren, marcherende soldaten, cavalerie charges maar ook het burgerleven en live-muziek. Het belooft weer een geweldig evenement te worden!

Alles vindt plaats in en rond het fraaie landhuis in Doorn waar ooit de laatste keizer van Duitsland woonde: Wilhelm II.

Toegangsprijzen

Volwassenen € 15,-- (museumkaarthouders € 7,50)
Kinderen van 6 t/m 12 jaar € 7,50 (kinderen met museumkaart € 3,75)
Kinderen tot 6 jaar gratis
Gezinskaart € 35,-- (2 volwassenen en max. 4 kinderen)

Bestel kaarten in de voorverkoop met Earlybird korting: Volwassenen € 12,50, Gezinskaart € 30,-- (korting museumkaart niet mogelijk in de voorverkoop i.v.m. registratie van de kaart aan de kassa).

Bezoek ook onze speciale website WWW.LIVINGHISTORY.NU voor meer informatie! 

Originele wapens
In de voorafgaande dagen hebben tientallen reënactors uit onder andere Nederland, België, Engeland en Duitsland hun kampementen opgebouwd op het uitgestrekte terrein van Huis Doorn. Met vaak originele uniformen, attributen en wapens uit de Eerste Wereldoorlog demonstreren ze op historisch nauwkeurige wijze het dagelijks leven binnen en buiten de loopgraven.

Bezoekers kunnen rondlopen in het park en de kampementen bezoeken en de soldaten en burgers vragen stellen over het leven van 100 jaar geleden. Ook de ‘Dames en Heren van Toen’ zijn aanwezig. Deze deftige personages verbeelden het adellijke burgerleven.

Cavalerie charges
De cavalerie demonstratie-groep voert op beide dagen een ijzingwekkende cavalerie charge uit op het grasveld voor Huis Doorn. Gedurende de hele Eerste Wereldoorlog bleven de Britten cavalerie charges inzetten om een doorbraak te forceren. Bijna een half miljoen Britse paarden stierven aan het front. Ruim tweehonderd tijdens een gifgasaanval.

Operatiezaal
De fietskelder van Huis Doorn is omgetoverd tot een Eerste Hulppost. Daar demonstreren zusters, artsen en chirurgen hoe gewonden volgens de nieuwste medische inzichten werden behandeld. Inclusief reanimatie en het spalken van breuken. De Tommy Sisters verzorgen hun gewonden in de oude garderobe van keizer Wilhelm II. Er zijn ook kookdemonstratie met veldkeuken uit 1909.

Muziek op het landgoed
Living History 2018 kent vele muzikale hoogtepunten. Over de preciese programmering daarvan informeren we u zo spoedig mogelijk.

100 jaar vluchtelingen
Een bezoek aan het Living History evenement kan worden gecombineerd met een bezoek aan het Huis en/of het Paviljoen ‘Nederland en de Eerste Wereldoorlog’. Daar kunt u de vaste tentoonstelling ‘Tusschen twee vuren’ bezoeken.

Reserveer de data vast in uw agenda: 26 en 27 mei, vanaf 10.00 uur!
Houdt de website van Huis Doorn in de gaten. Het programma volgt binnenkort!

Cavalerie charges