Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Voortgezet onderwijs

Voortgezet Onderwijs

Web_HUIS-DOORN_VO

Met de hele klas naar Museum Huis Doorn
Voor het voortgezet onderwijs zijn diverse mogelijkheden beschikbaar:

- Bezoek aan de tentoonstelling 'Kunstenaar in oorlogstijd' (t/m 10 december 2017)

Met de tentoonstelling Kunstenaar in oorlogstijd  biedt Museum Huis Doorn een nieuw perspectief op de tekeningen van de geestelijk vader van Winnie-the-Poohs uiterlijk: Eerste Wereldoorlog veteraan Ernest Howard Shepard. Tijdens de oorlog maakt Shepard aan het front krachtige en vaak ook humoristische tekeningen. Na de Eerste Wereldoorlog wordt Shepard wereldberoemd door zijn illustraties voor Winnie-the-Pooh. De tentoonstelling sluit aan op tijdvak 9 (Wereldoorlogen).

Voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (vanaf klas 3) is een educatief programma beschikbaar. Leerlingen maken kennis met de belangrijke slagvelden uit de jaren 1914 – 1918 en leren hoe een Britse officier zijn oorlogservaringen op unieke wijze in tekeningen vastlegt. Tijdens het bezoek aan de tentoonstelling staat het werken met bronnen centraal. De volgende vaardigheden komen aan bod:

  • Verdiepen en verrijken van de kennis over de Eerste Wereldoorlog;
  • Analyseren en interpreteren van historische bronnen;
  • Een mening schriftelijk beargumenteerd formuleren.

Een bezoek aan de tentoonstelling kan worden meegenomen in het toetsingsprogramma.

Duur: 80 minuten
Kosten: € 70,-- per schoolklas (max. 30 leerlingen)

Voor vragen en/ of reserveringen kunt u contact opnemen via reserveringen@huisdoorn.nl  


- Bezoek aan de tentoonstelling '
Tusschen twee Vuren'

Deze permanente tentoonstelling is geheel gewijd aan Nederland en de Eerste Wereldoorlog.
Aan de hand van vijf thems's worden verschillende facetten van deze ook voor Nederland ingrijpende oorlog nader belicht. Er is aandacht voor: 'Vier jaar paraat'; 'De publieke opinie'; 'Hongerlijders en oorlogwinstmakers'; 'Burgervluchtelingen en geïnterneerde soldaten' en 'Rood versus Oranje'.  

- Bezoek aan het museum
    
Het museum is het woonhuis van de laatste Duitse keizer Wilhelm II. Hij heeft daar van 1920 tot 1941 in ballingschap gewoond. De inrichting van het huis is nog geheel in oorspronkelijke staat en geeft een uniek beeld van de verdwenen 19e eeuwse hofcultuur. Voor scholen zijn er speciale rondleidingen. 


Praktische informatie
Voor scholen gelden speciale tarieven. Scholen kunnen ons bezoeken buiten de normale openingstijden: op dinsdag (hele dag), woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend.

Wilt u direct reserveren of stuur een e-mail reserveringen@huisdoorn.nl. Voor meer informatie over alle mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen: 0343-421020