Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Openingstijden & Tarieven

OPENINGSTIJDEN & TARIEVEN

huis-doorn-openingstijden

MUSEUM HUIS DOORN & PAVILJOEN EERSTE WERELDOORLOG zijn geopend:

Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 - 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur.

Op vrijdagmiddag 6 april is het tentoonstellingspaviljoen niet toegankelijk voor bezoekers i.v.m. een besloten bijeenkomst. Onze excuses voor het ongemak.

Het Huis is alleen te bezichtigen door middel van een rondleiding. De rondleidingen starten meerdere keren per uur, zodat u nooit lang hoeft te wachten. Bij de balie in het Huis wordt u verteld hoe laat de rondleiding begint. De rondleiding duurt circa een uur. De laatste rondleiding start om 16.00 uur.

Tevens worden van dinsdag t/m zondag om 13.30 uur Duitstalige rondleidingen aangeboden (met uitzondering van de suppoostendagen). Engelstalige rondleidingen worden alleen op aanvraag verzorgd voor groepen vanaf zes personen. In het Paviljoen zijn geen rondleidingen, tenzij op afspraak. U kunt hier zelf kennis nemen van de tentoonstelling ‘Tusschen twee vuren”, Nederland in de Eerste Wereldoorlog.

Suppoostendagen
Op de 1e en 3e zondag van de maand zijn er in het Huis geen rondleidingen. U kunt dan vrij rondwandelen door het Huis. Elke 3e zondag kunt u genieten van de klanken van de pianola in de Maarschalkskamer (onder voorbehoud).

Tarieven:
De kassa bevindt zich in het poortgebouw. De kassa is op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 12.45-16.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.45 - 16.00 uur. Het is niet mogelijk om na 16.00 uur nog een entreebewijs te kopen.

MUSEUM HUIS DOORN
Volwassenen: € 12,- 
Kinderen 7-18 jaar: € 6,- 
Kinderen tot 7 jaar: gratis
CJP: € 8,-
Museumkaarthouders: gratis

De prijs is inclusief de rondleiding.

PAVILJOEN NEDERLAND EN DE EERSTE WERELDOORLOG
Volwassenen: € 6,-
Kinderen 7-18 jaar: € 3,-
Kinderen tot 7 jaar: gratis
CJP: € 5,-
Museumkaarthouders: gratis

COMBIKAART MUSEUM & PAVILJOEN
Volwassenen: € 15,-
Kinderen 7-18 jaar: € 7,50
Kinderen tot 7 jaar: gratis
CJP: € 12,-
Museumkaarthouders: gratis

GROEPSTARIEVEN (vanaf 20 personen)
Museum: € 10,50
Paviljoen: € 5,-
Museum & Paviljoen: € 13,50
Groepsreserveringen op aanvraag en in overleg, ook buiten reguliere openingstijden, zijn mogelijk. Groepsprijs vanaf 20 personen: € 10,50 per persoon. Voor groepen buiten de openingstijden worden extra kosten gerekend.

Toegankelijkheid
Museum Huis Doorn heeft een authentieke indeling en inrichting, zonder vitrines en zonder personenlift. Hierdoor is het Huis helaas niet toegankelijk voor:
-          Kinderwagens en wandelwagens
-          Rolstoelen en rollators
-          Dieren, m.u.z. van hulphonden

Bovendien moeten jassen, tassen en rugzakken in de garderobe worden opgeborgen. Het Park, het Tentoonstellingspaviljoen en de Oranjerie zijn wel voor iedereen toegankelijk.

Openingstijden park Huis Doorn
De wandelpaden en tuinen van landgoed Huis Doorn zijn het gehele jaar van 7.00 uur tot 19.00 uur vrij toegankelijk. In verband met de beveiliging van de kunstcollectie en het onderhoud van het park is het park vóór 7.00 uur en na 19.00 uur afgesloten voor publiek.

De parkeerplaats van Huis Doorn aan de Langbroekerweg is tussen 7.00 uur tot 17.00 uur gereserveerd zijn voor museumgasten. Zij krijgen bij aanschaf van een toegangskaartje een uitrijmunt. Voor wandelaars en recreanten die alleen het park bezoeken zijn de uitrijmunten ook tegen betaling verkrijgbaar bij de kassa van Huis Doorn.

Gratis parkeren kan uiteraard nog steeds op de buitenring van de parkeerplaats met de blauwe parkeerkaart en in de parkeergarage onder het Cultuurhuis.