Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Kinderen

Kinderen

huis-doorn-kinderen

Museum Huis Doorn biedt tal van activiteiten voor kinderen.

Kinderpartijtjes
Voor kinderpartijtjes is er op aanvraag een kinderrondleiding met rondleider door het Huis mogelijk. Voor een groep van 10 kinderen zijn de kosten € 90,-.

Speurtocht 'Kom mijn berenvriendjes vinden in Museum Huis Doorn'
Op de 1e en de 3e zondag van de maand (tijdens de suppoostendagen) is er een berenspeurtocht beschikbaar voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Deze speurtocht is gratis af te halen bij de balie in het souterrain van het Huis.

In het tentoonstellingspaviljoen is ook een kleine berenspeurtocht af te halen bij de balie. Deze speurtocht is ook gratis en verkijgbaar op alle openingsdagen van het musuem. 

Leuk als je komt, neem je ouders en grootouders mee, dan kunnen zij de bijzondere tentoonstelling 'Kunstenaar in oorlogstijd' bezoeken. Een tentoonstelling over E.H. Shepard, de tekenaar van het beertje Winnie the Pooh.

Parkspeurtocht
Op alle tijden dat het museum geopend is, kunnen kinderen met hun familie de familiespeurtocht door het park en de keuken van het Huis doen om ‘Het geheim van de Keizer’ te ontrafelen. Deze speurtocht duurt circa 1 uur. Kosten € 3,50 per kind inclusief een prijsje voor de slimmeriken die het geheim ontrafelen.
De speurtocht is te koop bij de kassa van het museum in het Huis.

Speelhoek
In het Paviljoen ‘Nederland en de Eerste Wereldoorlog’ is een speelhoek ingericht met spellen die tijdens de Eerste Wereldoorlog ook werden gespeeld, zoals Mens-Erger-Je-Niet met pionnen in de vorm van soldaten. Tijdens tentoonstellingen is de speelhoek soms tijdelijk niet beschikbaar.