Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Huisregels

Huisregels

HD_Voorwaarden

Huisregels Museum Huis Doorn
Voor een bezoek aan Museum Huis Doorn geldt een aantal huisregels. We verzoeken u in uw eigen en andermans belang zich aan de huisregels te houden. 

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het Huis en Paviljoen vindt plaats vanuit het poortgebouw. U kunt uw toegangsbewijs voor Huis en Paviljoen alleen daar kopen, dit geldt ook voor houders van de museumkaart. Het park en de rozentuin zijn vrij toegankelijk.

Wat mag niet mee?
Voorwerpen, zoals rugzakken, tassen, overjassen, wandelstokken, selfiesticks en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee naar binnen. Er zijn kluisjes aanwezig om ze op te bergen. Het Huis is niet toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Het is niet toegestaan dranken en etenswaren mee te nemen. Dieren mogen evenmin mee, behalve hulphonden met identificatiepas.

Rondleidingen
Bezoekers van het Huis zijn, behalve op zogenaamde suppoostendagen, verplicht aan een rondleiding deel te nemen. Groepen zijn maximaal 20 personen groot. U moet bij uw groep blijven en de aanwijzingen van de rondleider opvolgen.

Goed gedrag
Bezoekers moeten zich volgens de normale fatsoensregels gedragen, dat wil zeggen anderen niet in de weg lopen, de museale voorwerpen niet aanraken, niet op of tegen vitrines leunen, geen geluidsoverlast veroorzaken en op hun kinderen letten. Bezoekers die zich onfatsoenlijk gedragen of zich niet houden aan de aanwijzingen van het personeel kan de toegang ontzegd worden.

Sanitair
In het Huis en het Paviljoen is sanitair aanwezig voor betalende bezoekers. Bezoekers van de Oranjerie kunnen daar gebruik maken van het sanitair. De Oranjerie behoort niet tot Museum Huis Doorn.

Fotograferen
Het is de bezoeker verboden gebruik te maken van lampen, flitsapparatuur of statieven en in Huis Doorn of op het terrein van Huis Doorn gemaakte foto’s of films voor commerciële doeleinden te gebruiken.

Gevonden voorwerpen
Gevonden voorwerpen kunt u bij de balie afgegeven. Het museum bewaart deze uiterlijk een half jaar en draagt ze dan over aan de gemeente. Komt u een door u verloren voorwerp afhalen, dan moet u zich kunnen legitimeren.

Klachten
Het museum zal al het mogelijke doen om uw bezoek aangenaam te doen verlopen. Heeft u niettemin klachten, dan kunt u deze schriftelijk of per email indienen. Het museum zal binnen 30 dagen reageren.

Een uitgebreide versie van de huisregels vindt u in de bezoekersvoorwaarden.