Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Belevenis

Gezinsuitje vol geschiedenis, natuur en cultuur

HuD met bezoekers

Museum Huis Doorn: uitstapje vol cultuur en natuur
Museum Huis Doorn is een internationale trekpleister en zeker een omweg voor een dagje uit waard. Het landhuis is centraal gelegen, vlakbij de stad Utrecht en is ideaal voor een dagtocht of cultureel uitstapje waarbij natuur en cultuur hand in hand gaan. Huis Doorn vormt ook een ideaal startpunt voor een heerlijke fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug. U komt op de mooiste plekken en langs statige landhuizen en kastelen. Kortom, volop natuur, cultuur en erfgoed vlakbij Utrecht.

Huis Doorn is te vinden vlakbij de gezellige dorpskern van Doorn. Op een steenworp afstand van de schitterende bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Een flinke wandeling door de Kaapse Bossen kunt u afsluiten met een bezoek aan Museum Huis Doorn en de tentoonstelling over Nederland tijdens WO I
Kinderen kunnen de spannende en leerzame speurtocht Het Geheim van de Keizer in het park en landhuis volgen. Zo wordt een bezoek aan Huis Doorn een cultureel en educatief uitje voor het hele gezin: een dagtrip voor jong en oud.
Huis Doorn is ook aan te raden voor liefhebbers van geschiedenis, kastelen, paleizen, vorstenhuizen of mensen met interesse in de Eerste Wereldoorlog. Bij de Oranjerie kun je heerlijk (op het terras) lunchen of borrelen in Doorn, met uitzicht op het prachtige park en Huis.

Ook een bezoek aan het Von Gimborn arboretum of het Doornse Gat in combinatie met Huis Doorn vormen samen een leuk idee voor een dagtocht of cultureel uitje.