Geopend op
Dinsdag t/m Vrijdag 13 - 17 
Zaterdag en Zondag 12 - 17

header-1

Workshop knuffelbeer tekenen in de herfstvakantie

Workshop knuffelbeer tekenen in de herfstvakantie

pooh en knorretje 2-2

Vind jij tekenen leuk en wil je van een echte striptekenaar tips krijgen hoe je een knuffelbeer kunt tekenen, kom dan in de herfstvakantie naar Huis Doorn.

Kinderen nemen hun eigen knuffelbeer mee en volgen de workshop van tekenaar Hennie Vaessen. Hij leert ze hoe ze hun eigen knuffel (of die van een broertje of zusje) zelf kunnen tekenen. Het tekenen van een knuffelbeer kiezen we niet zomaar. Op dit moment is er in museum Huis Doorn een tentoonstelling over de tekenaar Ernest Shepard. Deze tekenaar is heel beroemd geworden door het tekenen van een beer. Hij heeft Winnie-the-Pooh bedacht en getekend. De tekeningen van deze beer en zijn vriendjes Knorretje, Teigertje, Iejoor, Kanga en Roe maken Shepard wereldberoemd.

De workshop vindt plaats op zaterdagmiddag 28 oktober. Er zijn per dag twee workshops: de eerste vindt plaats van 14.00 tot 15.00 uur, en de tweede van 15.00 tot 16.00 uur.

Let op: zorg dat u een kwartier voor aanvang bij de kassa bent (het is 10 minuten lopen naar het Huis).

Voordat de workshop begint gaan de kinderen onder leiding van een gids van Museum Huis Doorn eerst de tentoonstelling 'Kunstenaar in oorlogstijd' bezoeken. Deze tentoonstelling gaat over de tekeningen die de Engelse kunstenaar Ernest Howard Shepard tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914 – 1918) maakt. Pas na de oorlog tekent hij Winnie-the-Pooh. 

Deelname aan de workshop kost € 7,50 per kind (inclusief bezoek tentoonstelling, tekenmaterialen en limonade). Aan de workshop kunnen maximaal 10 kinderen (leeftijd 8 – 12 jaar) deelnemen. Reserveren is verplicht via reserveringen@huisdoorn.nl